Home » Aktiviti » Kem Kepimpinan dan Pembinaan Jati Diri 2012 : Membentuk Pimpinan Berjiwa Mujahid

Kem Kepimpinan dan Pembinaan Jati Diri 2012 : Membentuk Pimpinan Berjiwa Mujahid


AJLOUN, 22-24 November – Ikatan Muslimin Malaysia (ISMA) Jordan telah mengadakan sebuah Kem Kepimpinan dan Pembinaan Jati Diri. Program tersebut telah berlangsung dengan jayanya di Kem Muaskar Husin di Ajloun, dan melibatkan penyertaan seramai 53 orang pimpinan ISMA Jordan.

Beberapa objektif telah digariskan dalam Kem Kepimpinan dan Pembinaan Jatidiri ini;

  1. Mengasah skil kepimpinan ahli dalam mengurus & mentadbir organisasi.
  2. Membina disiplin ahli dari sudut masa dan gerak kerja dalam organisasi.
  3. Membina kekuatan jati diri ahli yang mampu menghadapi segala aspek cabaran.

Pelbagai aktiviti outdoor dan indoor  telah disusun oleh ahli jawatankuasa, demi mencapai tiga objektif kem. Antaranya adalah perbarisan kawad, mendaki bukit Ajloun, aktiviti qiamullail berjemaah pada malam hari dan beberapa lagi aktiviti lasak lain. Peserta juga telah diberikan beberapa tugasan secara individu dan berkumpulan untuk membina kekuatan jatidiri dan melatih kerjasama dalam kumpulan.

Pada hari terakhir kem, Pengarah Education Malaysia Jordan (EMJ), Prof Madya Dr. Mohd Azidan Abdul Jabar telah hadir ke kem ini bersama seisi keluarga, untuk memenuhi jemputan bagi slot khas bertajuk “Profesionalisme dalam Organisasi”.  Dalam slot selama sejam itu, beliau telah berkongsi banyak pengalaman menarik dalam arena pengurusan organisasi. Kelihatan para peserta sangat proaktif mengajukan soalan kepada beliau pada slot soal jawab seusai perkongsian tersebut. Beliau turut merasmikan majlis penutup Kem Kepimpinan & Pembinaan Jatidiri ISMA Jordan 2012.

Tahniah buat para peserta dan semua yang terlibat!

 

Gambar sekitar program :

 

 

 

 

 

Disediakan oleh :

AHMAD BIN KHAIRUDDIN
Pengarah,
Kem Kepimpinan dan Pembinaan Jati Diri 2012
Ikatan Muslimin Malaysia Jordan

scroll to top